Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg áfonya
1 pohár joghurt (kb. 200g)
6 evőkanál olaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
csipet só
Elkészítés:
A joghurtot öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a tojásokat, majd gépi habverővel keverd össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. Dolgozd a masszát csomómentesre. Keverd bele az áfonyát is. Töltsd háromnegyedig a papírkapszlikkal bélelt formákat. Azért ne rakj bele többet, mert a muffin sütés közben jócskán megnő.
Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára. Mielőtt kivennéd, teszteld. Szúrj az egyik muffinba egy fogvájót. Ha nincs ráragadva, a muffin elkészült. Várd meg, amíg kihűl, utána szedd le róla a papírokat, majd porcukorral megszórva kínáld.