Otthon az idegenben

Áfonyás muffin

2017. szeptember 10. 12:05 - KicsiKitti

Hozzávalók:

35 dkg liszt

20 dkg cukor

20 dkg áfonya

1 pohár joghurt (kb. 200g)

6 evőkanál olaj

3 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

csipet só

 20170909_155705_hdr.jpg

Elkészítés:

A joghurtot öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a tojásokat, majd gépi habverővel keverd össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. Dolgozd a masszát csomómentesre. Keverd bele az áfonyát is. Töltsd háromnegyedig a papírkapszlikkal bélelt formákat. Azért ne rakj bele többet, mert a muffin sütés közben jócskán megnő.

Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára. Mielőtt kivennéd, teszteld. Szúrj az egyik muffinba egy fogvájót. Ha nincs ráragadva, a muffin elkészült. Várd meg, amíg kihűl, utána szedd le róla a papírokat, majd porcukorral megszórva kínáld.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr7512818496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása