Szeretem az olyan süteményeket, amivel nem kell sokat bíbelődni, csak összedobom és már kész is. Ez is azok a gyorsan elkészíthető sütik közé tartoznak, amik pillanatok alatt készen vannak és megdobogtatják a család szívét. Senkinek nincs kedve egy vasárnapi menü elkészítése után még tovább a konyhában ácsorogni.
Hozzávalók:
300 g liszt
200 g cukor
5 tojás
150 g vaj
csipet só
1 csom. vaníliás cukor
1 csom. sütőpor
600 g szilva
1 ek. fahéj
3 ek. cukor
Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőt 180 C-ra.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval.
A vajat keverjük ki a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és a lisztes keveréket. Egy kicsit sűrűbb, ragadósabb masszát kell kapni, de ne adjunk hozzá plusz folyadékot, mert így lesz könnyű, puha a tészta.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kisebb szeletekre.
A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe (29x24 cm tepsi). 3 ek. cukrot keverjünk össze 1 ek. fahéjjal és forgassuk meg benne a szilvát, majd nyomkodjuk bele a tésztába. A tetejét szórjuk meg a maradék fahéjas cukor keverékkel (a tésztát is).
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 pec alatt megsül.