Otthon az idegenben

Szilvás piskóta

2019. szeptember 14. 13:29 - KicsiKitti

Szeretem az olyan süteményeket, amivel nem kell sokat bíbelődni, csak összedobom és már kész is. Ez is azok a gyorsan elkészíthető sütik közé tartoznak, amik pillanatok alatt készen vannak és megdobogtatják a család szívét. Senkinek nincs kedve egy vasárnapi menü elkészítése után még tovább a konyhában ácsorogni. 

Hozzávalók:

300 g liszt

200 g cukor

5 tojás

150 g vaj

csipet só

1 csom. vaníliás cukor

1 csom. sütőpor

600 g szilva

1 ek. fahéj

3 ek. cukor

 

Elkészítése:

Kapcsoljuk be a sütőt 180 C-ra.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval.

A vajat keverjük ki a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és a lisztes keveréket. Egy kicsit sűrűbb, ragadósabb masszát kell kapni, de ne adjunk hozzá plusz folyadékot, mert így lesz könnyű, puha a tészta.

A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kisebb szeletekre.

A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe (29x24 cm tepsi). 3 ek. cukrot keverjünk össze 1 ek. fahéjjal és forgassuk meg benne a szilvát, majd nyomkodjuk bele a tésztába. A tetejét szórjuk meg a maradék fahéjas cukor keverékkel (a tésztát is).

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 pec alatt megsül.

 

 

 

img_0657_1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr1814560926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása