Hozzávalók:
1 ek. zsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
20 dkg zeller gyökér
3 közepes krumpli
1 kis marék petrezselyemzöld
só, bors
leveskocka
2 dl tejszín
nagy kanálhegy őrölt kömény
nagy kanálhegy szerecsendió
nagyobb csipet lestyán
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk és apróra vágjuk. A zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget is, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a leveskockát.
Forrás után beletesszük a lestyánt, a szerecsendiót és az őrölt köményt. Amikor puha, leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, elkeverjük és forralunk rajta egyet.
Pirított kenyérkockákkal vagy pirított gombával forrón tálaljuk.