Otthon az idegenben

Burgonyakrémleves póréhagymával

2018. április 29. 08:15 - KicsiKitti

Hozzávalók 7-8 személyre:

1 kg (6-7 db) krumpli

3 szál póréhagyma

18 dkg vaj

1/3 tk. őrölt bors

2-2,5 tk. só

őrölt szerecsendió ízlés szerint

1,5 dl tejszín

Elkészítés:

Tisztítsd meg a krumplit, vágd negyedbe és vékony szeletekre. A felhasználásig tedd hideg vízbe.

A póréhagymának vágd le a végét és a zöld szárát. Ehhez a leveshez csak a fehér és a zsenge zöld szárát használd. Vágd félbe, majd vékony szeletekre.

Egy nagyobb lábasban a vajon párold meg a póréhagymát közepes lángon. Nem szabad megbarnulnia vagy színt kapnia, ezért viszonylag gyakran kell keverni.

(Ez egy francia recept, így még ha soknak is tűnik, ezt a mennyiségű vajat – és vajat, nem margarint vagy egyéb pótlékot – igényli. Amikor ehhez a ponthoz jutsz már te magad is érteni fogod, csak a vajban párolódó póréhagymától mennyei illat fogja átjárni a konyhád.)

Add hozzá a krumplit, forgasd át, vedd nagyra a lángot és hagyd 1-2 percig a saját levében párolódni.

Öntsd föl kb. másfél liter vízzel, és fedő alatt főzd forrástól számítva 20 percig. A végén ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy botmixer segítségével turmixold össze a levest, amíg homogén krémlevest nem kapsz.

Add hozzá a tejszínt, szükség esetén ízesítsd, és forrald össze még egyszer, közben kevergetve hogy ne ragadjon le.

Leveses tányérban vagy tálban forrón tálald, pirított kenyérkocka vagy szalonnakocka nagyon illik hozzá.

Jó étvágyat hozzá!

20180427_130343_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr8413877892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása