Hozzávalók:
1 tk. (egész) kömény
1 tk. só
fél kk. bors
1 tk. pirospaprika
1 tk. ételízesítő
2 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
1 liter víz
babérlevél
2 tojás
2 szál petrezselyem
2 ek. tejföl
2 ek. olaj
Elkészítés:
A köményt megpirítjuk az olajon, beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, beleszórjuk a fűszereket, borsot, babérlevelet. Felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a felvert tojást is. Megkóstoljuk és ízlésünkhöz igazítjuk. Beleszórjuk a felszelt petrezselymet és a tejföllel elkeverjük. Kivesszük a babérlevelet. Elzárjuk a tüzet és addig tálaljuk, amíg meleg.
Adag: 2 fő
Elkészítési idő: kb. 20 perc