Hozzávalók:
2,5 dl tej
20 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom héja
fél üveg meggybefőtt
1 csomag réteslap (4 db)
5 ek. olvasztott vaj
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejet beleöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a mákot, a citromhéjat és összefőzzük. A meggyet lecsöpögtetjük és belekeverjük a kihűlt mákos krémbe. Az egyik réteslapot nedves konyharuhára terítjük, megkenjük olvasztott vajjal, keresztben rátesszük a másik lapot és azt is megkenjük. Csíkban ráhelyezzük a mákot és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. A maradék olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és 200 fokos sütőben kb. 20 perc barnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc