Hozzávalók:
500 g sertés darált hús
300 g spaghetti
500 g paradicsompüré
100 g gomba
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors
majoranna, oregánó
1 ek. cukor
200 g reszelt sajt
Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a sót, borsot ízlés szerint és alaposan összegyúrjuk. Diónyi gombócokat formálunk belőlünk. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk őket. A tésztát feltesszük főni sós vízben. A gombákat apróra szeljük és egy edényben megpirítjuk. Amikor kisült belőle a leve, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét, egy ek. majoránnát és oregánót, sózzuk, borsozzuk, majd egy ek. cukrot is beleteszünk. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd amikor felforrt belehelyezzük a húsgolyókat is. Összehevítjük őket és a spaghettivel együtt kínáljuk. Reszelt sajtot szórhatunk rá.
Elkészítési idő: 50 perc
Adag: 4 személy