Otthon az idegenben

Virslivel, sajttal töltött lángos

2018. május 13. 08:14 - KicsiKitti

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

2.5 dkg élesztő

1 dl tej

1 mokkáskanál cukor

1.5 dl tejföl

4 pár virsli

sajt

olaj

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem).

A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk.

A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, az elejére 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, majd feltekerjük, mint egy palacsintát, és forró olajban kisütjük.

20180519_160236_hdr.jpg

Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz.

A tetejét tetszés szerint kenhetjük ketchuppal, tejföllel, reszelt sajttal.

20180519_170943_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr2713902418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása