Otthon az idegenben

Lesz esküvő vagy nem lesz?

2018. március 23. 12:50 - KicsiKitti

Augusto és Veronica megint elhalasztják az esküvőjüket. Májusig nem tudnának elkészülni mindennel és emiatt folytonos nézeteltérés és veszekedés van közöttük.

Ez egy elég bonyolult helyzet az ő esetükben. Gáborral egyik nap éjszakába nyúlóan beszélgettek, nagyon komolyan, nagyon mély dolgokról őszintén. Párszor össze is vesztek, én fenn voltam a szobában és alváshoz készülődtem, de felhallatszott. Kicsit olyan volt Gábor ott, mint egy moderátor a veszekedéshez.

A június nem jöhet szóba, mert akkor halt meg Michelle, Augustot elvileg nem érdekli, ez Veronicának fontos, hogy ne akkor tartsák. Augusto júniusban egész hónapban gyászolni szokott, ez egy nehéz időszak. Júliusban a foci VB miatt nem lehet, mert az a braziloknak nagyon fontos esemény és nem akarják, hogy azért ne jöjjenek el a rokonok. Augusztusban állítólag balszerencsés házasodni, ez azért kizáró ok (hát lenne némi kifogásom ezzel kapcsolatban), úgyhogy marad a szeptember, de az már túl késő. Augusto nem akar addig várni, nem bír egyedül a gyerekekkel.

Azt mondták, hogy ők nem bánnák, ha maradnánk, nem akarják, hogy elköltözzünk, mert két külön család, két külön nyelv és tudnánk a saját nyelvünkön beszélgetni személyes dolgokról, amit nem akarjuk, hogy a másik értsen. Viszont Augusto testvére áprilisban ideköltözne, esküvőszervező és segítene az esküvő előkészületeiben. Jó lenne persze a mi szobánk neki, de ha nem megyünk el addig, akkor megkapja Augusto szobáját, ágyát és ő pedig kicuccolna a gyerekek szobájába, ott úgyis van három ágy.

Úgyhogy megint húzzák-halasztják, egyeztetnek velünk, hogy mikor megyünk nyaralni, úgy látszik fontos résztvevői leszünk ennek az ünnepségnek (már, ha egyszer összejön végre.) Szeptemberre tervezzük a nyaralásunkat idén, szóval akkor ők tudják szeptember elején tartani, mi pedig akkor elmegyünk szeptember végén nyaralni. Teljesen jó!

Én most ott tartok, hogy ajándékot, ruhát addig nem tervezek venni, amíg nem kapom meg a meghívót az időponttal, mert több kavarást most már nem akarok. Pedig sok szép ruhát láttam már, ami jó lenne az esküvőre, de nem akarok addig vásárolni, amíg nem biztos (ki tudja meddig húzzák-halasztják még?).

Kiderült, hogy Michelle családja miatt titkolóztak eddig, nem tudták, hogy fogadnák, ha új felesége lenne a lányuk után. Veronica kérte, hogy szakítsa meg velük a kapcsolatot, de nem teheti a gyerekek miatt. Mégiscsak az édesanyjuk családja, nem kérheti, hogy szakítsák meg a kapcsolatot a nagyszüleikkel, nagybácsikkal, unokatesókkal stb. Néhány dolog most már így azért letisztult ezzel kapcsolatban, de persze nem szeretném kiteregetni a szennyest ország-világ előtt. Csak ezt a pár információt osztom meg veletek, a többi maradjon a mi titkunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr413753190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása