Ez az a fajta ebéd, amit olyankor készítesz, amikor benézel a hűtőbe és összeszeded ami otthon van
.
Hozzávalók:
30 dkg fusilli tészta
1 fej hagyma
50 dkg csirkemell
10 dkg borsó
1 szál répa
1 kápia vagy kaliforniai paprika
só, bors
oregánó, fokhagymasó, majoranna
petrezselyem, pirospaprika, rozmaring
rozmaring, babérlevél, kakkukkfű
200 g főzőtejszín
Elkészítés:
Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük az apróra darabolt húst, kevés vízzel felöntjük, a fűszerekből fél teáskanálnyit rászórunk mindegyikből, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a zöldségeket, fedővel letakarva főzzük 15-20 percet, hozzáöntjük a tejszínt és még egyszer elkeverjük. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, ha kész beleszedjük egy jénaiba. Ha az összes zöldség megpuhult, rászedjük a tészta tetejére és összekeverjük. Reszelt sajttal megszórva sütőbe tesszük, ha megpirult a sajt kész is.