Hozzávalók: (kb. 5 személy)
600 g csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
4 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
1 paprika
1 paradicsom
1 kk. pirospaprika
kevés kakukkfű
1 kk. őrölt kömény
egy csipet coriander
só, bors
A galuskához:
250 g spenót
500 g liszt
2 tojás
4 dl tej
Elkészítés:
2 evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát, majd a felszeletelt gombát is. Ízlés szerint fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, majd fedő alatt 7-8 percig főzzük. Közben a spenótot megpároljuk, majd pépesítjük. Vesszük a lisztet, a tojásokat, egy kis sót, jól összekeverjük annyi tejet adva hozzá, amíg lágy galuskatésztát kapunk. Ekkor hozzáadjuk a pépesített spenótot. Két részletben sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, megöntözzük olajjal és összekeverjük. A tetejére szedjük az elkészült gombapaprikást, meghintjük vágott petrezselyemzölddel és így tálaljuk. Jó étvágyat!