Otthon az idegenben

Gulyásleves recept

2017. május 24. 15:32 - KicsiKitti

Ha mindenképp valami magyarosat szeretnék, akkor a gulyásleves a tuti befutó. Rég ettem már és nagyon megkívántam. Ami azt illeti szerintem utoljára a gimiben ettem. Szívesen elkészítettem volna bográcsban, de az most nem állt rendelkezésemre. 

Arra vigyázzatok mielőtt elkezditek, hogy nagyon sokáig kell főzni a marhát, úgyhogy mindenképp álljatok neki időben, különben éhenhal a család. Én most főztem először ezt, de ennek ellenére hatalmas sikere volt. Számomra a főzés egy művészet, az ízek művészete. Akkor jó a főztöd, ha tudod, hogy milyen ízt hogyan lehet elérni. A fűszerek gondos megválogatása, a mennyiség arányának pontos felmérése mind-mind fontos szerepet játszanak a konyhában. És ami a legfontosabb, folyamatosan kóstolgatni. Ha neked ízlik az étel, akkor a családnak is ízleni fog. Ne felejtsd el, hogy apránként érdemes beletenni sót, mert hozzáadni mindig könnyebb, mint utólag kivenni belőle, ha az elején túl sokat raksz bele.

 

hozzávalók / 6 adag

 

A leveshez

50 dkg marhalábszár

2 db vöröshagyma

2 db nagy sárgarépa

1 db nagy fehérrépa

1 db kis zeller

1 db nagy burgonya

1 ek fűszerpaprika (csapott, édesnemes)

0.5 ek. csípős fűszerpaprika

1 ek. só (csapott)

1 ek. vegeta

2 db babérlevél

1 teáskanál fekete bors (frissen őrölt)

1 db kis paradicsom

1 db tv paprika

3 gerezd fokhagyma

2 ek. sertészsír

0.5 csokor petrezselyem

2.5 l víz

Elkészítés:

  1. A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk.
  2. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet félig elfőzzük.
  3. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig (szürkeségig) pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, a babérlevelet.
  4. Fedővel lefedve saját levében 90 percet főzzük.
  5. Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, a burgonya, az aprított petrezselyem, majd felöntjük 2 l - 2.5 l vízzel.
  6. Letakarva további 40 percet főzzük.20170520_140127_hdr.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr8012535163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása