Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 tasak sütőpor (12 g)
1 nagy csipet só
10 dkg porcukor
0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
1 nagyobb tojás
5 dkg margarin
2 púpos ek. tejföl
Krémhez:
3 púpos ek. liszt
3 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, hozzáadjuk a tojást, margarint, reszelt citrom héját, és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Három egyenlő részre osztjuk. Ezeket sütőpapíron egyenként 20*30 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk, és közepes tepsi hátára emeljük.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 7-8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukor-margarin- citromlé, és héj keveréket.
Az egyik lapot lefektetjük, majd rásimítjuk a krém felét, ráhelyezzük a középső lapot, majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal.
Letakarva legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a tészta szépen megpuhuljon.
Másnap egy éles késsel felszeleteljük, majd porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.