Hozzávalók:
4 db réteslap
500 g tehéntúró
2 db tojás
5 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
2 ek zsemlemorzsa
4 marék mazsola
rumaroma
50 g vaj
100 ml napraforgó olaj
Elkészítés
A mazsolát áztassuk romos vízbe. A töltelékhez a túrót villával törjük össze, üssük hozzá a tojásokat, adjuk hozzá a cukrokat, a citromhéjat, a sót, és jól keverjük el. Szórjuk bele a kicsavart mazsolát, és keverjük el.
A vajat olvasszuk fel, és öntsük hozzá az olajat. Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajat-olajat ecsettel szétkenjük. Ráhelyezzük keresztben a második lapot, majd azt is bekenjük.
Szórjuk meg vékonyan a zsemlemorzsával a lap hozzánk eső részét, ahová a töltelék kerül (kb. 10 cm-es csíkban). A morzsára kanalazzuk rá a túró felét, kenjük szét egy csíkban, amilyen szélesre szeretnénk a rétest, egy kevés morzsát szórjunk rá. A tésztát tekerjük fel a konyharuha segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tetejét is a vajas olajjal. Ugyanígy eljárunk a második rétessel is. 200°C-on kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 2 rúd