Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé
15 dkg natúr kukoricapehely
3 ek. vaj olvasztva
só, frissen őrölt bors
Körethez:
1 kg burgonya
4-5 ek. olívaolaj
Szószhoz:
2 ek. majonéz
2 ek ketchup
5 ek. natúr joghurt
pár csepp citromlé
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A kukoricapehely harmadát darálóban/mozsárban összezúzzuk, majd az egész darabokkal összekeverjük. A csirkemellcsíkokat az olvasztott vajba mártjuk sózzuk, borsozzuk, végül a kukoricapehely keverékébe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 200°C-os sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. A körethez a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, cikkekre daraboljuk. Az olívaolajjal összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelet tepsibe szórjuk úgy, hogy legyen köztük hely, és 200°C-os sütőben pirosra sütjük. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és tálaláskor a csirkéhez kínáljuk.