A libacombhoz:
4 libacomb (fejenként 1-1)
2 szál rozmaring (2 tk. száraz rozmaring)
1 narancs
só, bors
fél kk. zsálya
fél kk. koriander
fél tk. majoranna
1 dl olíva olaj
A zellerpüréhez:
1 kisebb zellergumó
50 g vaj
A lilakáposztához:
1 kisebb fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
2 ek. cukor
1,5 ek. ecet
olaj
1 tk. vegeta
őrölt kömény
babérlevél
A körteszószhoz:
2 körte
1 dl száraz fehérbor (Savignon Blanc)
1 ek. porcukor
fél tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
Libacomb készítése: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A libacombokat sózzuk, borsozzuk, a rozmaringot felszeleteljük és 1 dl olajjal, a zsályával, a majorannával és a korianderrel összekeverjük. Ecsettel bekenjük ezzel a páclével a combok mindkét oldalát, a maradékot belecsurgatjuk a tepsibe vagy jénaiba. 1 narancs levét kifacsarjuk, 1 narancs héját lereszeljük. A combokat beletesszük egy tepsibe és a narancs héjával összekevert narancslével leöntjük és alufóliával letakarva a sütőbe tesszük. Hagyjuk párolódni 1 órán keresztül, majd a fóliát levéve 15-20 perc alatt ropogósra sütjük gyakori locsolgatások mellett (2-3x).
A lilakáposztát apró kockákra szeljük és megsózva fél órára félretesszük, hogy levet eresszen.
Zellerpüré készítése: Amíg a liba sül, elkészítjük a zellerpürét. Megpucoljuk a zellergumót, apró kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult leöntjük róla a vizet és kb. 5 dkg vajjal pürésítjük. Tejjel felhigíthatjuk amennyiben szükséges, ízlésünknek megfelelően még sózhatjuk.
A körteszósz elkészítése: A 2 körtét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a 4 legszebb negyedet félretesszük. A maradékot kisebb darabokra szeljük és feltesszük főni 1 dl borban. 1 ek. porcukrot és fél tk. fahéjat adunk hozzá. Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük főni és öntünk hozzá fél dl vizet és beletesszük a félretett 4 körtét és kompót puhaságúra főzzük, majd kiszedjük az egész körtéket. Ezekkel együtt tálaljuk.
Lilakáposzta készítése: A lesózott káposztát alaposan átmossuk és vízben feltesszük főni. Egy lilahagymát felkockázunk, olajon megdinszteljük és beletesszük a káposztába. Őrölt köménnyel, babérlevéllel és vegetával ízesítjük. Ecetet és cukrot adunk hozzá. Kóstolgassuk közben és inkább apránként adagoljuk az ecetet, amíg olyan nem lesz, ahogy szeretjük.