Hozzávalók:
5 szelet bacon
2 csirkemell
1 vöröshagyma
250 g spárga
3 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
5 dl tej
200 g penne
100 g reszelt parmezán
csipet só
bors
Elkészítés:
A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a felkockázott csirkehúst különválasztva, a serpenyő egyik oldalában a bacon, a másik oldalában a csirkemell. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk. 10 percig együtt pároljuk őket, közben óvatosan megfordítjuk, hogy ne keveredjen össze a baconnel. Kiszedjük a csirkét egy edénybe, a bacon mellé mehet a hosszú szeletekre vágott hagyma, csíkokra vágott spárga és a zúzott fokhagyma. Együtt pároljuk őket 5 percig, beletesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk. Még 5 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük tejjel, beleszórjuk a tésztát és puhára főzzük. A végén belemehet a csirkehús, megszórjuk a parmezánnal. Folyamatos kevergetés mellett, nehogy leragadjon összeolvasztjuk a sajttal. Melegen tálaljuk.
Költség: 2500 Ft
Elkészítési idő: 60 perc