Hozzávalók 4 adaghoz:
Palacsintához:
4 tojás
csipet só
40 g meleg vaj
250 g liszt
500 ml tej
Ricottás töltelékhez:
250 g ricotta
250 g spenót (főzött, lecsöpögtetett)
1 ek. parmezán sajt
100 g reszelt mozzarella
csipet só
csipet szerecsendió
Besamel mártáshoz:
50 g vaj
50 g liszt
fél liter tej
csipet szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A 4 tojást felverjük egy csipet sóval, majd beleöntjük az olvasztott vajat és apránként a lisztet. Sűrű tésztát kell kapnunk. Utána apránként beleöntjük a tejet. Leszűrjük a tésztát. Kisütjük a palacsintákat, majd pár órát hűlni hagyjuk.
Amikor kihűltek a palacsinták elkészítjük a krémet. A spenótot kevés sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A ricottát összekeverjük a spenóttal, egy ek. parmezánsajttal, 100 g reszelt mozzarellával, egy kiskanál sóval és egy kanálhegynyi szerecsendióval.
Elkészítjük a besamelt. 50 g vajat felolvasztunk egy serpenyőben és rászórjuk az 50 g lisztet. Felöntjük fél liter tejjel apránként, ahogy beissza. Beleszórunk egy kevés szerecsendiót, sót és borsot. Egy 18 x 28-as tepsi alját megkenjük a besamellel. A palacsintákra egyesével ráteszünk 2 kanál besamelt, szétkenjük, majd rákenünk 1 kanál spenótos szószt is. Két oldalról behajtjuk és feltekerjük. Belehelyezzük a tepsibe a feltekert palacsintát. Ezt ismételjük, amíg el nem fogyott. A tetejét megkenjük besamellel és rászórunk parmezánt. Betesszük a sütőbe 180 fokon 30 percig sütjük.