Otthon az idegenben

Répakockák

2018. május 12. 16:15 - KicsiKitti

Hozzávalók / 12 adag

A tésztához

150 g finomliszt

100 g cukor

1 csomag sütőpor

só ízlés szerint

1 tk fahéj

150 g dió

250 g sárgarépa

1.5 dl napraforgó olaj

2 db tojás

 

A krémhez

50 g Rama margarin

100 g porcukor

250 g mascarpone

12 g répa marcipán (12 darab)

 20180428_170432_hdr.jpg

Elkészítés:

A tésztához

Egy nagy tálba szórjuk a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só, fahéj), majd jól elkeverjük.

Jöhet a tálba az aprított dió, a reszelt répa, és egy újabb keverés.

Kimérünk 1,5 dl napraforgó olajat, a 2 db tojást, és ezeket is hozzáadjuk a répás keverékhez.

Az elkészült ragacsos masszát egy kikent tepsibe töltjük, majd 180 fokon 30 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez

Kimérünk 50 g puha Rama margarint, felkockázzuk, majd egy keverőtálba öntjük, a porcukorral együtt.

Egy kézi robotgép segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t is, majd krémes állagúra keverjük.

Hűtőben pihentetjük, míg a sütink tésztája ki nem hűl.

Ha kihűlt a tészta, egyenletesen ráöntjük a krémet, majd a marcipánrépákkal díszítjük.

Hűtőben még legalább 1 órát pihentetjük, de ha nem bírjuk ki, akár azonnal fogyaszthatjuk!

 

Tipp: Ha éjszakára a hűtőben akarod tartani, akkor ne tedd rá azonnal a marcipán répákat, mert úgy jársz, mint én. Elég csak tálalás előtt rátenni őket.

20180429_140915_hdr.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr2813895942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása