Hozzávalók / 12 adag
A tésztához
150 g finomliszt
100 g cukor
1 csomag sütőpor
só ízlés szerint
1 tk fahéj
150 g dió
250 g sárgarépa
1.5 dl napraforgó olaj
2 db tojás
A krémhez
50 g Rama margarin
100 g porcukor
250 g mascarpone
12 g répa marcipán (12 darab)
Elkészítés:
A tésztához
Egy nagy tálba szórjuk a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só, fahéj), majd jól elkeverjük.
Jöhet a tálba az aprított dió, a reszelt répa, és egy újabb keverés.
Kimérünk 1,5 dl napraforgó olajat, a 2 db tojást, és ezeket is hozzáadjuk a répás keverékhez.
Az elkészült ragacsos masszát egy kikent tepsibe töltjük, majd 180 fokon 30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A krémhez
Kimérünk 50 g puha Rama margarint, felkockázzuk, majd egy keverőtálba öntjük, a porcukorral együtt.
Egy kézi robotgép segítségével eldolgozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t is, majd krémes állagúra keverjük.
Hűtőben pihentetjük, míg a sütink tésztája ki nem hűl.
Ha kihűlt a tészta, egyenletesen ráöntjük a krémet, majd a marcipánrépákkal díszítjük.
Hűtőben még legalább 1 órát pihentetjük, de ha nem bírjuk ki, akár azonnal fogyaszthatjuk!
Tipp: Ha éjszakára a hűtőben akarod tartani, akkor ne tedd rá azonnal a marcipán répákat, mert úgy jársz, mint én. Elég csak tálalás előtt rátenni őket.