Otthon az idegenben

Sajtos rántott borda recept

2018. április 27. 10:14 - KicsiKitti

Hozzávalók:

 

8 közepes szelet sertés rövidkaraj

3 dl tej

1 kk só

1 kk őrölt bors

15 dkg félzsíros sajt

5 ek sima liszt

6 tojás

6-7 ek panírmorzsa

1 tk szezámmag

4-5 dl étolaj a kisütéshez

20180425_122900_hdr.jpg

 

 

Elkészítése:

 

A karaj tetejéről egy éles, hegyes késsel levágjuk a vastag fehér ínt, majd 1/2 cm vastagságúra szeleteljük. Ha igényli, akkor klopfoljuk és egy tálba téve ráöntjük a tejet, hogy a szeletek közé is kerüljön belőle, ezután a hűtőszekrénybe téve minimum 2 órát, de maximum egy éjszakát lefedve állni hagyjuk (a tejbe áztatott hús rostjai megpuhulnak, zaftosabb és ízletesebb lesz sütés után!).

A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy csipet sóval felverjük, a panírmorzsához hozzákeverjük a szezámmagot.

A hússzeletekről leöntjük a tejet és sózzuk, borsozzuk, majd a panírozás következik: először a reszelt sajtban forgatjuk meg (ne sajnáljuk, bátran sajtozhatjuk), majd a szokásos módon a lisztben, a tojásban, végül a morzsában kicsit a tenyerünkkel rásegítve, hogy szép egyenletesen osztódjon a panír a húsokon.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és közepes lángon oldalanként nagyjából 2-3 perc alatt szép világosra sütjük.

A hús átfordítását soha nem villával, hanem fém vagy facsipesszel végezzük, nehogy a kis lyukon kifolyjon a sajt!

Konyhai papírtörlőre téve lecsepegtetjük és frissen, forrón tálaljuk! Jelen esetben én most habos krumplipürével kínáltam.

 

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr5213870110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása