Hozzávalók:
8 közepes szelet sertés rövidkaraj
3 dl tej
1 kk só
1 kk őrölt bors
15 dkg félzsíros sajt
5 ek sima liszt
6 tojás
6-7 ek panírmorzsa
1 tk szezámmag
4-5 dl étolaj a kisütéshez
Elkészítése:
A karaj tetejéről egy éles, hegyes késsel levágjuk a vastag fehér ínt, majd 1/2 cm vastagságúra szeleteljük. Ha igényli, akkor klopfoljuk és egy tálba téve ráöntjük a tejet, hogy a szeletek közé is kerüljön belőle, ezután a hűtőszekrénybe téve minimum 2 órát, de maximum egy éjszakát lefedve állni hagyjuk (a tejbe áztatott hús rostjai megpuhulnak, zaftosabb és ízletesebb lesz sütés után!).
A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy csipet sóval felverjük, a panírmorzsához hozzákeverjük a szezámmagot.
A hússzeletekről leöntjük a tejet és sózzuk, borsozzuk, majd a panírozás következik: először a reszelt sajtban forgatjuk meg (ne sajnáljuk, bátran sajtozhatjuk), majd a szokásos módon a lisztben, a tojásban, végül a morzsában kicsit a tenyerünkkel rásegítve, hogy szép egyenletesen osztódjon a panír a húsokon.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és közepes lángon oldalanként nagyjából 2-3 perc alatt szép világosra sütjük.
A hús átfordítását soha nem villával, hanem fém vagy facsipesszel végezzük, nehogy a kis lyukon kifolyjon a sajt!
Konyhai papírtörlőre téve lecsepegtetjük és frissen, forrón tálaljuk! Jelen esetben én most habos krumplipürével kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!