Otthon az idegenben

Sonkás, baconos rakott csirkemell

2018. április 26. 11:57 - KicsiKitti

Hozzávalók / 4 adag

100 dkg csirkemell filé

2 dl főzőtejszín

1 db tojás

1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)

15 dkg bacon

5 dkg gépsonka (6 szelet)

15 dkg sajt (reszelt, fele lehet füstölt)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés:

A fél csirkemell filéket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk.

Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá.

A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és keményítővel. Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót.

A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni). A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd a második húsréteg. A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt  megpirul a tetején.

20180423_132021_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr1913869108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása