Otthon az idegenben

Sonkás-sajtos krokett

2018. április 24. 11:05 - KicsiKitti

Hozzávalók / 2 adag:

2 ek vaj

1 kis db vöröshagyma

65 g finomliszt

2 dl tej

60 g cheddar sajt

120 g sonka

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

2 db tojás

1 bögre zsemlemorzsa

Sütőzsiradék:

7 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük.
  2. Alacsony lángon, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, amíg morzsalékosa nem lesz, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor elzárjuk alatt a lángot, és hozzákeverjük a sajtot, majd a sonkát, végül sózzuk-borsozzuk.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt tésztából kroketteket formázunk, majd először felvert tojásban, utána zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forró olajban aranybarnára sütjük.20180422_145102_hdr.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr6013855382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása