Hozzávalók / 2 adag:
2 ek vaj
1 kis db vöröshagyma
65 g finomliszt
2 dl tej
60 g cheddar sajt
120 g sonka
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
1 bögre zsemlemorzsa
Sütőzsiradék:
7 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
- A vajat egy edényben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és 4-5 perc alatt megdinszteljük.
- Alacsony lángon, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, amíg morzsalékosa nem lesz, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
- Ekkor elzárjuk alatt a lángot, és hozzákeverjük a sajtot, majd a sonkát, végül sózzuk-borsozzuk.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt tésztából kroketteket formázunk, majd először felvert tojásban, utána zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Forró olajban aranybarnára sütjük.