Otthon az idegenben

Frankfurti leves recept

2018. április 23. 10:35 - KicsiKitti

Hozzávalók:

 

1 fej kelkáposzta

1 szál sárgarépa

50 dkg burgonya

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 kk őrölt köménymag

1 ek. majoranna

50 dkg virsli

1 ek ételízesítő

ízlés szerint só

3 ek. tejföl

1 kk pirospaprika

 

Elkészítése:

Kevés olajon az apró kockára vágott vöröshagymát és rajta a köménymagot, valamint az áttört fokhagymát megdinsztelem.

Ezután megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a felaprított kelkáposztát, a sárgarépát és krumplit.

Megszórom ételízesítővel, elkeverem, és fedő alatt, 10 percig párolom. Ezt követően meghintem majorannával, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.

A virsliket felszeletelem, majd a leveshez adom.

A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez. Felforralom, és tálalom.

20180419_142828_hdr_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr5013852332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása