Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1 szál sárgarépa
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt köménymag
1 ek. majoranna
50 dkg virsli
1 ek ételízesítő
ízlés szerint só
3 ek. tejföl
1 kk pirospaprika
Elkészítése:
Kevés olajon az apró kockára vágott vöröshagymát és rajta a köménymagot, valamint az áttört fokhagymát megdinsztelem.
Ezután megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a felaprított kelkáposztát, a sárgarépát és krumplit.
Megszórom ételízesítővel, elkeverem, és fedő alatt, 10 percig párolom. Ezt követően meghintem majorannával, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.
A virsliket felszeletelem, majd a leveshez adom.
A tejfölt egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez. Felforralom, és tálalom.