Otthon az idegenben

Sonkás-sajtos sült burgonya

2018. április 07. 11:35 - KicsiKitti

Hozzávalók 2 személyre:


4 db közepes krumpli
2 db sonkaszelet
2 szelet sajt
reszelt parmezán vagy egyéb sajt

Besamel mártáshoz:
3 ek. liszt
3 dl tej
100 g vaj

20180406_131847_hdr.jpg

Elkészítés:
A krumplikat megmossuk és bevagdossuk kb. 5 milliméterre egymástól nagyjából a feléig. Betesszük a sütőbe és megsütjük, amíg megpuhul és szétnyílik (kb. 1 óra). 
Amíg hűl egy kicsit, hogy tudjunk vele dolgozni, addig elkészítjük a besamel mártást. 100 g vajat felolvasztunk, majd 3 csapott ek. lisztet beleszórunk és jól elkeverjük, majd felöntjük 3 dl tejjel és forrásig kavargatjuk. 
Felkockázzuk a sonkát és a sajtot és beletöltjük a krumpli mélyedéseibe felváltva. Egy sonka, egy sajt, egy sonka, egy sajt addig, amíg a végére érünk. Megismételjük az összessel. Így:
20180406_123719_hdr.jpg

Végül ráöntjük a besamelt, megszórjuk sajttal(parmezán vagy egyéb) és visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

20180406_130105_hdr.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr7913814938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása