Hozzávalók 2 személyre:
4 db közepes krumpli
2 db sonkaszelet
2 szelet sajt
reszelt parmezán vagy egyéb sajt
Besamel mártáshoz:
3 ek. liszt
3 dl tej
100 g vaj
Elkészítés:
A krumplikat megmossuk és bevagdossuk kb. 5 milliméterre egymástól nagyjából a feléig. Betesszük a sütőbe és megsütjük, amíg megpuhul és szétnyílik (kb. 1 óra).
Amíg hűl egy kicsit, hogy tudjunk vele dolgozni, addig elkészítjük a besamel mártást. 100 g vajat felolvasztunk, majd 3 csapott ek. lisztet beleszórunk és jól elkeverjük, majd felöntjük 3 dl tejjel és forrásig kavargatjuk.
Felkockázzuk a sonkát és a sajtot és beletöltjük a krumpli mélyedéseibe felváltva. Egy sonka, egy sajt, egy sonka, egy sajt addig, amíg a végére érünk. Megismételjük az összessel. Így:
Végül ráöntjük a besamelt, megszórjuk sajttal(parmezán vagy egyéb) és visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.