Hozzávalók 4 adaghoz:
30 dkg zöld spárga
1 közepes szem krumpli
1 közepes db vöröshagyma
5 dkg vaj
200 g tejföl
1 db tojássárgája
5 dl alaplé (húsleves vagy kockából)
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
2 csipet cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A spárga fás végeit lepattintjuk, majd folyó víz alatt jól megmossuk őket, ezután a fejrészeket levágjuk és félretesszük, a többit karikára vágjuk.
Az olvasztott vajon üvegesre pároljuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit és a felkarikázott spárgát, és rövid ideig együtt pároljuk.
Ezután felöntjük az alaplével, hogy ellepje, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.
Közben a tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a kész levest krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.
Végül visszaöntjük a főzőedénybe, hozzáadjuk a spárgafejeket, és pár perc alatt készre főzzük, ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk, cukrozzuk, és beállítjuk az ízét.