Otthon az idegenben

Zöld spárgakrémleves

2017. július 22. 12:11 - KicsiKitti

Hozzávalók 4 adaghoz:

30 dkg zöld spárga

1 közepes szem krumpli

1 közepes db vöröshagyma

5 dkg vaj

200 g tejföl

1 db tojássárgája

5 dl alaplé (húsleves vagy kockából)

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

2 csipet cukor (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

A spárga fás végeit lepattintjuk, majd folyó víz alatt jól megmossuk őket, ezután a fejrészeket levágjuk és félretesszük, a többit karikára vágjuk.

Az olvasztott vajon üvegesre pároljuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit és a felkarikázott spárgát, és rövid ideig együtt pároljuk.

Ezután felöntjük az alaplével, hogy ellepje, szükség szerint sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.

Közben a tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a kész levest krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.

Végül visszaöntjük a főzőedénybe, hozzáadjuk a spárgafejeket, és pár perc alatt készre főzzük, ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk, cukrozzuk, és beállítjuk az ízét.

20170721_121044_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr8612680437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása