400 g eper
200 darált keksz (ha van Digestive, de más megoldás is jó)
100 g olvasztott margarin
12 g (lap)zselatin
240 g habtejszín
500 g Philadelphia krémsajt (vagy egyszerű krémsajt)
80 g porcukor
2 kiskanál citromlé
60 g kristálycukor
Egy 22 cm-es kapcsos kerek sütőformát kivajazok és kibélelem sütőpapírral (az alját és oldalát is). 200 g darált (vagy morzsolt) kekszet összekeverek 100 g olvasztott margarinnal. Leterítem a tepsi aljába és fél órára hűtőbe teszem. Felezett eprekkel körberakom a tepsit (állítva). 8 g lapzselatint vízbe áztatok (vagy 8 g por zselatint 3 ek. meleg tejszínbe vagy vízbe), 240 ml habtejszínt felverek. 500 g sajtkrémet 80 g porcukorral felverek és összekeverem a habtejszínnel. Egy kiskanál citromlét és a zselatint hozzáadom (még melegen!) és összekeverem. Beleteszem a tepsibe és szétkenem, majd 6 órára hűtőbe teszem.
Teteje: 250 g epret feldarabolok és egy edényben 60 g kristálycukorral és egy kiskanál citromlével főzöm 5 percig. 4 g lapzselatint beleteszek, majd összeturmixolom. Ráöntöm a torta tetejére és 15 percre hűtőbe teszem, utána szeletelhető és kínálható.