Otthon az idegenben

Epres sajttorta

2017. július 20. 11:57 - KicsiKitti

400 g eper
200 darált keksz (ha van Digestive, de más megoldás is jó)
100 g olvasztott margarin


12 g (lap)zselatin
240 g habtejszín
500 g Philadelphia krémsajt (vagy egyszerű krémsajt)
80 g porcukor
2 kiskanál citromlé
60 g kristálycukor20170715_183346_hdr.jpg

Egy 22 cm-es kapcsos kerek sütőformát kivajazok és kibélelem sütőpapírral (az alját és oldalát is). 200 g darált (vagy morzsolt) kekszet összekeverek 100 g olvasztott margarinnal. Leterítem a tepsi aljába és fél órára hűtőbe teszem. Felezett eprekkel körberakom a tepsit (állítva). 8 g lapzselatint vízbe áztatok (vagy 8 g por zselatint 3 ek. meleg tejszínbe vagy vízbe), 240 ml habtejszínt felverek. 500 g sajtkrémet 80 g porcukorral felverek és összekeverem a habtejszínnel. Egy kiskanál citromlét és a zselatint hozzáadom (még melegen!) és összekeverem. Beleteszem a tepsibe és szétkenem, majd 6 órára hűtőbe teszem.
Teteje: 250 g epret feldarabolok és egy edényben 60 g kristálycukorral és egy kiskanál citromlével főzöm 5 percig. 4 g lapzselatint beleteszek, majd összeturmixolom. Ráöntöm a torta tetejére és 15 percre hűtőbe teszem, utána szeletelhető és kínálható.

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr8912676357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása