Otthon az idegenben

Hétvége

2017. június 22. 15:41 - KicsiKitti

Szombat du. voltunk a magyar boltban, muszáj volt Gábort is elvinnem oda. Vasárnap bablevest főztünk füstölt csülökkel, persze nem magyar áron sikerült beszerezni az alapanyagokat. Nyilván háromszoros áron árulják, pl a gríz 1 font volt(350 ft), míg otthon 100 Ft.

Szóval Gábor babalevest főzött én rétest csináltam (almás és túrós). Megkínáltuk Augustot és Veronikát. 

Úgy nézzétek, hogy ez az első rétesem:20170618_200840_hdr.jpg 20170618_200848_hdr.jpg

 

Kint rekkenő hőség, 32 fok, olvadnak az utak, ezt írta az index, meg a Dailymail: http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/06/21/olvado_aszfalt/

Azért jót röhögtem, hogy kiköltözök két évre Londonba és egyből megdől egy 20 éves meleg rekord. Ez volt legutóbb is, amikor itt voltam 3 éve. Akkor is nagyon meleg volt a nyár. Mintha tudnák, hogy nem bírom a hideget. A hidegnél rosszabbul csak a meleget viselem. :) A rossz az egészben csak az, hogy nyomatják a légkondit ezerrel, mert nem bírják ezt a hőséget és van ahol szószerint fázok, ha bemegyek pl. üzletek. Kb. 18 fokra van lehűtve, ami nagyon nem egészséges.

Bent megy a fűtés. De hogy minek??? Szóltunk már többször is, de ha kikapcsoljuk a fűtést, akkor nincs melegvíz. Tehát tűrni kellett, hogy megpusztulunk a szobában a hőségtől. Végül rájöttem a megoldásra. Van a radiátoron egy gomb, amit le lehet tekerni, hogy elzárjuk és ne fűtsön. Hogy miért nem jutott ez hamarabb eszünkbe?! Tehát egy részét megoldottuk. Legalább a mi szobánkban nem segít a radiátor is a 32 fok feletti fűtéssel.

Tegnap "elromlott a melegvíz". A jó hír az, hogy meleg van. A rossz hír, hogy azért nem esik annyira jól a jéghideg víz még így se. Persze a gyerekek örülni fognak, hogy végre nem kell fürdeni. Szóval, úgy néz ki, hogy most egy ideig csak "cicamosdás" lesz. Volt itt a szerelő és nem tudta megcsinálni, mert az egész rendszert ki kell cserélni, ahhoz pedig a tulajdonos beleegyezése (és pénze) kell.

 

Gáborral gyakoroltuk a beszélgetést (angolul), és azt mondta, hogy nagyon meglepődött, hogy ennyire biztosan és folyékonyan beszélek egy adott témáról. Nem is gondolta volna. De csak egy adott témáról, nem akármiről. Azaz, hogy már magabiztosabb vagyok, mint a legelején, de még mindig nem tökéletes. Még van mit csiszolni rajta, a megértés már sokkal-sokkal jobb, mint mondjuk januárban, amikor azt se tudtam mi fán terem az angol. Persze a különféle akcentusok kifognak rajtam, de azért az osztálytársaimat se könnyű megérteni. Beszéd: időnként helytelenül, de magabiztosan. Végülis úgy tanulom meg, ha használom. A szókincs meg idő kérdése és bővül. Már nagyon profi vagyok pl. abban, hogy úgy bólogatok, mintha érteném, amit mondanak. Bólogatok és mosolygok hozzá. Hehe

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr4712609565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása