hozzávalók / 4 adag:
2 közepes fej brokkoli
2 közepes db burgonya
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 l szárnyas alaplé
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg trappista sajt (reszelve, elhagyható)
Elkészítés:
A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is).
Mikor megfőttek a zöldségek, elzárjuk alatta a tüzet, s botmixerrel pürésítjük.
Hozzáöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk, fűszerezzük.
Tálaláskor a tányér aljára durvára reszelt sajtot teszünk és arra szedjük ki a forró levest.
Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.