Otthon az idegenben

Tejszínes brokkoli krémleves

2017. június 10. 11:46 - KicsiKitti

hozzávalók / 4 adag:

2 közepes fej brokkoli

2 közepes db burgonya

1 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 l szárnyas alaplé

2 dl főzőtejszín

só ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

bors ízlés szerint

15 dkg trappista sajt (reszelve, elhagyható)

Elkészítés:

A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is).

Mikor megfőttek a zöldségek, elzárjuk alatta a tüzet, s botmixerrel pürésítjük.

Hozzáöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk, fűszerezzük.

Tálaláskor a tányér aljára durvára reszelt sajtot teszünk és arra szedjük ki a forró levest.

Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.

20170402_131516_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr6212583321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása