Hozzávalók 3 személyre:
50 dkg darált hús
1 konzerv paradicsompüré
oregánó
majoranna
só ízlés szerint
1 ek. cukor
400 g spaghetti tészta
250 g sajt
Elkészítés:
A paradicsomkonzervet beleöntöm egy edénybe. Felteszem a tűzre, rászórom a sót, cukrot és a többi felsorolt fűszert. Összekavarom és hagyom, hogy felforrjon, majd folyamatosan kevergetem nehogy leragadjon. Megkóstolom és ha ízlik, akkor elzárom.
A darált húst beleteszem egy tálba, rászórok egy kiskanál majorannát, oregánót, sót, borsot ízlés szerint, ráütök egy tojást és jól összegyúrom. Kb diónyi golyókat formálok belőle és megfőzöm sós vízben (hogy ne égjen le a paradicsom). A végén összekeveredik úgyis.
Felteszem a sós vizet a tésztának és megfőzöm. Reszelt sajttal megszórva kínálom.