Hozzávalók:
A tésztához:
8 ek. liszt
8 ek. cukor
8 tojásfehérje
1 csom. sütőpor
A krémhez:
2 ek. porcukor
25 dkg margarin
6 dl tej
5 ek. liszt
3 ek. kristálycukor
2 csom. vaníliás cukor
8 tojássárgája
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és 25x40 cm-es tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük.
A tojássárgájákat a kristálycukorral és az 5 ek. liszttel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel sűrű krémmé főzzük.
A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük, ha kihűlt a tojásos krém összedolgozzuk vele.
A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel. A tetejére habtejszínt kenünk és csokireszelékkel díszítjük.
Tipp: A habtejszín és a tojásos krém közé tehetünk szeletelt gyümölcsöket is (banánt, kivit, almát)