Hozzávalók / 4 adag
1 közepes db zeller
1 közepes db burgonya
1 közepes db vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
1 gerezd fokhagyma (nagy)
1 kávéskanál só
1 késhegynyi bors
0.5 db leveskocka
1 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítés
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit, vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zellert és a krumplit, átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát, beleszórjuk a sót, borsot.
Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.
Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.