Hozzávalók / 2 adag
- 1 marék mazsola
- 5 ek. rum
- 3 db tojás
- 1 ek. cukor
- 1 csipet só
- 130 g finomliszt
- 250 ml tej
- 3 ek. vaj (a sütéshez)
- 2 ek. porcukor
Elkészítés:
- A mazsolát egy órára áztassuk be a rumba.
- A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a lisztet, és kavarjuk csomómentesre.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd három részletben forgassuk a tésztához.
- Nyomkodjuk ki, és dobjuk a tésztába a mazsolát.
- Három evőkanál vajat olvasszunk meg egy 21 cm átmérőjű serpenyőben, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon kezdjük el sütni a tésztát.
- 10 perc múlva negyedeljük el a tésztát, fordítsuk meg a szeleteket, és süssük tovább újabb 5 percig. Közben szórjuk meg a tetejét két evőkanál porcukorral.
- Újra forgassuk meg a tésztát, vegyük feljebb a lángot és 2-3 perc alatt karamellizáljuk a cukrot. Húzzuk le a tűzről, és fakanállal vágjuk falatokra.