Hozzávalók / 2 adag
25 dkg tisztított garnéla
15 dkg vaj
4 db fokhagyma
petrezselyem ízlés szerint (friss vagy szárított)
250 g spagetti tészta
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
1. A garnélát megtisztítjuk a páncéljától, és leöblítjük.
2. A tésztát megfőzzük. Ha al dente, akkor lecsöpögtetjük és kicsit félretesszük.
3. A vajat feltesszük a petrezselyemmel melegedni (tipp: mivel itthon csak szárított petrezselyem volt, a vajat a mikróban felolvasztottam, és kb. 5-10 perccel a sütés előtt összekevertem a petrezselyemmel, hogy megpuhuljon).
4. A fokhagymát összevágjuk (nem préseljük!), és amikor a vaj már kezd habozódni hozzáadjuk, majd összekeverjük a rákkal.
5. Kb. 5 percig sütjük, majd a rákokat külön vesszük.
6. A vajas-petrezselymes keverékbe 2 ek. lisztet keverünk, besűrítjük, és összekeverjük a tésztával.