Közkívánatra folytatom a "Mit főzzek ma?" című rovatomat.
Az ötlet abból ered, hogy sose tudom mit főzzek és gondolom sok háziasszony szenved ugyanettől a problémától. Ezért megosztom veletek, hogy én mit főzök, hátha valaki ötletet merít belőle magának.
Tejfölös gombás pulykaragu
Hozzávalók:
400 g pulykamell
300 g csiperkegomba
2 ek. tejföl
1 fej vöröshagyma
csipet olaj
1 ek. liszt
Elkészítés:
Az apróra szelt hagymát megpirítom kis olajon.
Beleteszem a felkockázott pulykahúst.
Majd fehéredésig fedő alatt egy kevés vízzel párolom. Utána beleöntöm a szeletelt gombát.
Ízlés szerint sózom és csipetnyi (kb. 1 teáskanál) fűszereket szórok rá, majd alaposan összekeverem. Majoranna, fokhagyma, petrezselyem, oregano.
Addig főzöm, amíg puha nem lesz. Kb. 2 evőkanál tejfölbe keverek 1 ek. lisztet és összekeverem. Majd beleöntöm a gombás raguba, csomómentesre keverem, és forralok rajta egyet, majd elzárom.
Rizses körettel kiváló fogás!
Jó étvágyat!