Otthon az idegenben

Sertéskaraj Dubarry módra

2017. július 30. 18:26 - KicsiKitti

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet karaj

10-15 dkg karfiol (vagy aki nem szereti brokkoli)

5 dkg vaj

10-15 dkg liszt

2 dl tej

20 dkg sajt20170723_140047_hdr.jpg

Elkészítés:

A karaj szeleteket kiklopfolom, sózom-borsozom, majd egy forró serpenyőben aranyszínűre pirítom a hús mindkét oldalát kevés olajon.

A karfiolt rózsáira szedem, és 15 percig sós vízben főzöm, majd lecsepegtetem.

A besamel mártáshoz 5 dkg vajat olvasztok, majd ehhez kb. púpozott 3 evőkanál lisztet adok. Akkor jó, ha krém sűrűségű masszát kapok. Ezt zsemlebarnára pirítom, adok hozzá 1 kávéskanál sót és fél kk. szerecsendiót. Ezután felöntöm 2 dl tejjel, és addig főzöm, amig besűrűsödik. A folyós és szilárd között legyen félúton, hogy ne folyjon le a húsokról, de azért lehessen beborítani vele a karfiolt.

A kisült húsokat egy tepsibe fektetem, majd a karfiolból kis halmokat teszek rájuk, majd a karfiolra besamel mártást öntök, és az egészre reszelt sajtot szórok. Ha mindegyik húst elkészítettem, a sütőben 20-25 perc alatt megsütöm (a sajt piruljon meg egy kicsit).

Krumplipürével, vagy más körettel tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr1112701533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása