Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet karaj
10-15 dkg karfiol (vagy aki nem szereti brokkoli)
5 dkg vaj
10-15 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg sajt
Elkészítés:
A karaj szeleteket kiklopfolom, sózom-borsozom, majd egy forró serpenyőben aranyszínűre pirítom a hús mindkét oldalát kevés olajon.
A karfiolt rózsáira szedem, és 15 percig sós vízben főzöm, majd lecsepegtetem.
A besamel mártáshoz 5 dkg vajat olvasztok, majd ehhez kb. púpozott 3 evőkanál lisztet adok. Akkor jó, ha krém sűrűségű masszát kapok. Ezt zsemlebarnára pirítom, adok hozzá 1 kávéskanál sót és fél kk. szerecsendiót. Ezután felöntöm 2 dl tejjel, és addig főzöm, amig besűrűsödik. A folyós és szilárd között legyen félúton, hogy ne folyjon le a húsokról, de azért lehessen beborítani vele a karfiolt.
A kisült húsokat egy tepsibe fektetem, majd a karfiolból kis halmokat teszek rájuk, majd a karfiolra besamel mártást öntök, és az egészre reszelt sajtot szórok. Ha mindegyik húst elkészítettem, a sütőben 20-25 perc alatt megsütöm (a sajt piruljon meg egy kicsit).
Krumplipürével, vagy más körettel tálalom.