Otthon az idegenben

Céklaleves

2018. december 03. 13:36 - KicsiKitti

A cékla egy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség, amelynek utánpótlása elengedhetetlen a téli időszakban. Egy ízletes levessel az egész család egészségéről gondoskodhatunk, és a hidegben még fel is melegít, ha forrón tálaljuk.

Hozzávalók 4 személyre:

400 g főtt, savanyított cékla (kb. 2 kisebb fej cékla)

1 nagyobb répa

1 közepes krumpli

1 fej közepes vöröshagyma

600 ml zöldség alaplé

1 dl tejszín

bors

2 ek. olíva olaj

2 szár petrezselyem

img_9624.jpg

Elkészítés:

Feltesszük az alaplét. Közben apró kockákra vágjuk a hagymát, a céklát, a répát és a krumplit. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a répát és a krumplit és együtt is pároljuk őket pár percig. Felöntjük az alaplé felével, hogy ellepje. Együtt főzzük őket, amíg félkemény lesz, utána beletesszük a céklát, a petrezselymet és a maradék alaplét. Főzzük őket még kb. 5 percig, amíg minden puha lesz. Turmixgépben pépesítjük őket, majd visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt és egyet forralunk rajta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr8914341529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása