Otthon az idegenben

Póréhagyma krémleves

2018. november 17. 11:30 - KicsiKitti

Mindössze 30 perc alatt csodás levest tehetsz az asztalra. Tálalhatod pirított kenyérkockákkal vagy akár reszelt sajttal is.

Hozzávalók:

2 póréhagyma

2 dl tejszín

2 krumpli

2 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

1 leveskocka

csipet bors

szerecsendió

Elkészítés:

A póréhagymát pucold meg, és vágd karikákra. A zöld részből is tehetsz hozzá. Egy lábosban hevíts kevés vajat. Dobd rá a hagymát, kevergetve fonnyaszd meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy-két percig. Engedd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Tedd hozzá a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit, és főzd körülbelül 15 percig. Ha a krumpli puha, vedd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Kezdd ismét forralni, öntsd hozzá a tejszínt, tegyél bele egy kanálhegynyi szerecsendiót  és keverd simára. Várd meg, amíg újra forr és már lehet is tálalni.

Elkészítési idő: 30 perc

Adag: 6 személyre

20181022_120205_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr1914316437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása