Mindössze 30 perc alatt csodás levest tehetsz az asztalra. Tálalhatod pirított kenyérkockákkal vagy akár reszelt sajttal is.
Hozzávalók:
2 póréhagyma
2 dl tejszín
2 krumpli
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 leveskocka
csipet bors
só
szerecsendió
Elkészítés:
A póréhagymát pucold meg, és vágd karikákra. A zöld részből is tehetsz hozzá. Egy lábosban hevíts kevés vajat. Dobd rá a hagymát, kevergetve fonnyaszd meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy-két percig. Engedd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Tedd hozzá a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit, és főzd körülbelül 15 percig. Ha a krumpli puha, vedd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Kezdd ismét forralni, öntsd hozzá a tejszínt, tegyél bele egy kanálhegynyi szerecsendiót és keverd simára. Várd meg, amíg újra forr és már lehet is tálalni.
Elkészítési idő: 30 perc
Adag: 6 személyre