Otthon az idegenben

Fokhagymás cukkinipuffancs

2018. április 30. 11:30 - KicsiKitti

Hozzávalók:

 

1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)

1 púpos kk só

1 nagy csipet őrölt bors

1 tk házi fokhagymakrém (vagy 3 nagy gerezd fokhagyma)

1 nagy tojás

4 jó púpos ek liszt

1 csapott tk sütőpor

8-9 dl olaj a sütéshez

 

Elkészítése:

A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk.

A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre félretesszük, míg levet ereszt.

Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.

A cukkinit kicsavarjuk, majd ízesítjük borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával), elkeverjük a tojással. (Itt én már nem adtam hozzá sót.)

A lisztbe szórjuk a sütőport, majd a cukkinis masszához adjuk, és jól elkeverjük.

Ha forró az olaj, akkor két evőkanál segítségével csinos kis adagokat engedünk az olajba. Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük, közben érdemes többször megforgatni. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr2313879606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása