Elkészítési idő kb. 3 óra
Hozzávalók:
Sós palacsinta (kb 20 darabhoz):
60 dkg liszt
6 tojás
12 dl tej
3 ek olaj
2 csipet só
Bolognai ragu:
3 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g darált hús
1 közepes sárgarépa
3 paradicsom
1 kis doboz konzerv kukorica
500 g passzírozott paradicsom konzerv
2 ek balzsamecet
só, bors
oregánó, őrölt kömény
1 dl fehérbor
cukor
Rétegezéshez:
250 g krémsajt
150 g főzőtejszín
csipet szerecsendió
150 g reszelt sajt
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olíva olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval. Beletesszük a kukoricát, a hámozott, apróra vágott paradicsomot, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal.
Belekeverjük a darált húst, a balzsamecetet, a fehérbort és ízlés szerint cukrot. Lassú tűzön minimum 1 órát főzzük.
A palacsinta tészta hozzávalóit kézi habverő segítségével csomómentesen elkeverjük. Egy nagyobb teflonos serpenyőben (olaj nélkül), kicsit vastagabbra hagyva kisütjük.
Az elkészült palacsintákba elsimítunk 2-3 ek. ragut majd két oldalán kicsit behajtjuk, aztán feltekerjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk és belefektetjük a palacsinták felét. Összekeverjük a krémsajtot a főzőtejszínnel és a szerecsendióval. A felét rákenjük a palacsinták tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajt felét. Rátesszük a többi palacsintát, megkenjük a maradék sajtkrémmel, majd rászórjuk a reszelt sajt másik felét. Az egészet meghintjük egy kevés oregánóval és apróra vágott snidlinggel.
220 fokon kb 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.