Otthon az idegenben

Film - Vaiana

2017. február 24. 19:50 - KicsiKitti

Az angol eredetiben Moana, nem tudom hogy lett belőle a magyar fordításban Vaiana. 2016-os, 103 perces animációs film. Főszereplője egy tini lány (Moana vagy Vaiana), aki állandóan kalandra vágyik és ki szeretne hajózni a nyílt óceánra, a zátonyon túl.

Egy szigeten laknak valahol Óceániában. A szülei sosem engedték a víz közelébe, mert túl veszélyes. Egy régi legenda szerint átok van a szigeten, amióta ellopott egy felfedező félisten egy követ, az egyik sziget szívét. Természetesen hősünk elindul, hogy megmentse szigetét, megkeresi a nem kicsit önimádó és egoista Mauit, a félistent, hogy elvigye a szigetre. Különböző kalandokba keverednek, harcolnak szörnyekkel, veszélyekkel küzdenek meg. Az útra egy tutajjal indul el, hajózni nem tud, útközben tanítja majd meg Maui.

  • Jók a zenék, jók az énekek, szép a rajzolása. Olyan, mitha tényleg ott lennénk a trópusi szigeten.
  • Mint minden filmbe, mesébe, úgy ebbe is kell egy mókamester. Most jelenleg a kakas, - akit csirkeként emlegetnek - kapta meg a bohóc szerepet. A kis lüke, szegény, annyira elesett, hogy az már fáj.
  • Két stílus keveredik, a háromdimenziót vegyítik a kétdimenzióval az egyik jelenetben.
  • Én a víz alatti, rákos jelentet nem tettem volna bele. Nem illik ez a műfaj a többi részéhez a filmnek.

Alapvetően szépen kidolgozták a történetet, sokat dolgoztak a zenékkel és a rajzolással is. A szereplők úgy táncolnak, mintha igaziak lennének.

10-ből nálam 8-as.

A film 6 éven aluliaknak nem ajánlott!

rich_moana_in_cinemas_now_d4e39afa.jpeg

Szólj hozzá!
Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr9612290163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása