Otthon az idegenben

Csirkerolád lecsós mártásban

2017. január 15. 19:08 - KicsiKitti

wp_20170113_11_49_02_pro.jpg

Elkészítési idő: 70 perc

Adag: 3

Ár: 1700Ft

Hozzávalók:

25 dkg tarhonya vagy rizs

egy nagyobb csirkemellfilé

5 dkg vékonyra szeletelt füstölt, nyers sonka

5 dkg szeletelt trappista sajt

fél csokor petrezselyem

bors

A lecsós mártáshoz:

4 paprika

2 paradicsom

1 vöröshagyma

1 kk.l sűrített paradicsom

1 kk. étkezési keményítő

pirospaprika

bors

olaj

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket lapjában kettévágjuk,de nem vágjuk végig, így kinyithatjuk majd, mint egy könyvet. Fóliára, egymás mellé tesszük a hússzeleteket. Óvatosan vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Rátesszük a sonkaszeleteket, majd a sajtot is. Szorosan feltekerjük. Félbevágjuk a tekercseket, sonkaszerűen megkötözzük egy zsineggel.
  3. Lábasban kevés olajat forrósítunk. Üvegesre dinszteljük rajta az aprított hagymát. Ekkor rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot. Ízesítjük sűrített paradicsommal, pirospaprikával, sóval, borssal. Felöntjük egy bögre vízzel, beletesszük az előzőleg elkészített húsroládot.Lefedve, lassú tűzön készre főzzük.
  4. Ha elkészült, kivesszük a lecsóból a húst. Eltávolítjuk róla a zsineget, ferdén felszeleteljük és melegen tartjuk.
  5. A lecsót botmixelrrel pürésítjük. Behabarjuk kevés vízben elkevert keményítővel. Felforraljuk, lehúzzuk a tűzről.
  6. A párolt tarhonyára merjük a lecsót, a tetejére ültetjük a hústekercseket. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítjük.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr9612128421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása