Elkészítési idő: 70 perc
Adag: 3
Ár: 1700Ft
Hozzávalók:
25 dkg tarhonya vagy rizs
egy nagyobb csirkemellfilé
5 dkg vékonyra szeletelt füstölt, nyers sonka
5 dkg szeletelt trappista sajt
fél csokor petrezselyem
só
bors
A lecsós mártáshoz:
4 paprika
2 paradicsom
1 vöröshagyma
1 kk.l sűrített paradicsom
1 kk. étkezési keményítő
pirospaprika
só
bors
olaj
Elkészítés:
- A csirkemelleket lapjában kettévágjuk,de nem vágjuk végig, így kinyithatjuk majd, mint egy könyvet. Fóliára, egymás mellé tesszük a hússzeleteket. Óvatosan vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
- Rátesszük a sonkaszeleteket, majd a sajtot is. Szorosan feltekerjük. Félbevágjuk a tekercseket, sonkaszerűen megkötözzük egy zsineggel.
- Lábasban kevés olajat forrósítunk. Üvegesre dinszteljük rajta az aprított hagymát. Ekkor rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot. Ízesítjük sűrített paradicsommal, pirospaprikával, sóval, borssal. Felöntjük egy bögre vízzel, beletesszük az előzőleg elkészített húsroládot.Lefedve, lassú tűzön készre főzzük.
- Ha elkészült, kivesszük a lecsóból a húst. Eltávolítjuk róla a zsineget, ferdén felszeleteljük és melegen tartjuk.
- A lecsót botmixelrrel pürésítjük. Behabarjuk kevés vízben elkevert keményítővel. Felforraljuk, lehúzzuk a tűzről.
- A párolt tarhonyára merjük a lecsót, a tetejére ültetjük a hústekercseket. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítjük.