Otthon az idegenben

Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

2019. január 20. 10:42 - KicsiKitti

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma


2 ek olaj
1 ek ételízesítő
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 pohár levestészta
2 dl főzőtejszín
1 tk tárkony
fél citrom leve

Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük vízzel, elkeverjük és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Adag. 4 fő

20181127_113019_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr1014532038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.