Otthon az idegenben

Húsgombócos bolognai spaghetti

2019. január 02. 15:44 - KicsiKitti

Hozzávalók:

500 g sertés darált hús

300 g spaghetti

500 g paradicsompüré

100 g gomba

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

só, bors

majoranna, oregánó

1 ek. cukor

200 g reszelt sajt

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a sót, borsot ízlés szerint és alaposan összegyúrjuk.  Diónyi gombócokat formálunk belőlünk. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk őket. A tésztát feltesszük főni sós vízben. A gombákat apróra szeljük és egy edényben megpirítjuk. Amikor kisült belőle a leve, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét, egy ek. majoránnát és oregánót, sózzuk, borsozzuk, majd egy ek. cukrot is beleteszünk. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd amikor felforrt belehelyezzük a húsgolyókat is. Összehevítjük őket és a spaghettivel együtt kínáljuk. Reszelt sajtot szórhatunk rá.

Elkészítési idő: 50 perc

Adag:  4 személy

 20181123_115457_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr7214521506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.