Otthon az idegenben

Túrós rétes réteslapból

2018. december 29. 16:47 - KicsiKitti

20181222_173303_hdr.jpg

Hozzávalók:

4 db réteslap

500 g tehéntúró

2 db tojás

5 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1 csipet só

2 ek zsemlemorzsa

4 marék mazsola

rumaroma

50 g vaj

100 ml napraforgó olaj

Elkészítés

A mazsolát áztassuk romos vízbe. A töltelékhez a túrót villával törjük össze, üssük hozzá a tojásokat, adjuk hozzá a cukrokat, a citromhéjat, a sót, és jól keverjük el. Szórjuk bele a kicsavart mazsolát, és keverjük el.

A vajat olvasszuk fel, és öntsük hozzá az olajat. Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajat-olajat ecsettel szétkenjük. Ráhelyezzük keresztben a második lapot, majd azt is bekenjük.

Szórjuk meg vékonyan a zsemlemorzsával a lap hozzánk eső részét, ahová a töltelék kerül (kb. 10 cm-es csíkban). A morzsára kanalazzuk rá a túró felét, kenjük szét egy csíkban, amilyen szélesre szeretnénk a rétest, egy kevés morzsát szórjunk rá. A tésztát tekerjük fel a konyharuha segítségével. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a tetejét is a vajas olajjal. Ugyanígy eljárunk a második rétessel is. 200°C-on kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

Mennyiség: 2 rúd

20181222_173236_hdr.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: karácsony recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr4314521406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.