Otthon az idegenben

Meggyes-mákos rétes réteslapból

2018. december 29. 16:40 - KicsiKitti

20181222_173255_hdr.jpg

Hozzávalók:

2,5 dl tej

20 dkg darált mák

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 db citrom héja

fél üveg meggybefőtt

1 csomag réteslap (4 db)

5 ek. olvasztott vaj

10 dkg porcukor

Elkészítés:

A tejet beleöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a mákot, a citromhéjat  és összefőzzük. A meggyet lecsöpögtetjük és belekeverjük a kihűlt mákos krémbe. Az egyik réteslapot nedves konyharuhára terítjük, megkenjük olvasztott vajjal, keresztben rátesszük a másik lapot és azt is megkenjük. Csíkban ráhelyezzük a mákot és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. A maradék olvasztott vajjal megkenjük a tetejét és 200 fokos sütőben kb. 20 perc barnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

20181222_173230_hdr.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: karácsony recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr214521394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.