Otthon az idegenben

Csirkés baconös tészta spárgával

2018. december 03. 13:40 - KicsiKitti

Hozzávalók:

5 szelet bacon

2 csirkemell

1 vöröshagyma

250 g spárga

3 gerezd fokhagyma

10 dkg bébispenót

5 dl tej

200 g penne

100 g reszelt parmezán

csipet só

bors

Elkészítés:

A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a felkockázott csirkehúst  különválasztva, a serpenyő egyik oldalában a bacon, a másik oldalában a csirkemell. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk. 10 percig együtt pároljuk őket, közben óvatosan megfordítjuk, hogy ne keveredjen össze a baconnel. Kiszedjük a csirkét egy edénybe, a bacon mellé mehet a hosszú szeletekre vágott hagyma, csíkokra vágott spárga és a zúzott fokhagyma. Együtt pároljuk őket 5 percig, beletesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk.  Még 5 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük tejjel, beleszórjuk a tésztát és puhára főzzük. A végén belemehet a csirkehús, megszórjuk a parmezánnal. Folyamatos kevergetés mellett, nehogy leragadjon összeolvasztjuk a sajttal. Melegen tálaljuk.

Költség: 2500 Ft

Elkészítési idő: 60 perc

img_9373.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr9114297447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.