Otthon az idegenben

Ricottás spenótos rakott palacsinta

2018. november 18. 10:33 - KicsiKitti

Hozzávalók 4 adaghoz:

Palacsintához:

4 tojás

csipet só

40 g meleg vaj

250 g liszt

500 ml tej

Ricottás töltelékhez:

250 g ricotta

250 g spenót (főzött, lecsöpögtetett)

1 ek. parmezán sajt

100 g reszelt mozzarella

csipet só

csipet szerecsendió

Besamel mártáshoz:

50 g vaj

50 g liszt

fél liter tej

csipet szerecsendió

bors

Elkészítés:

A 4 tojást felverjük egy csipet sóval, majd beleöntjük az olvasztott vajat és apránként a lisztet. Sűrű tésztát kell kapnunk. Utána apránként beleöntjük a tejet. Leszűrjük a tésztát. Kisütjük a palacsintákat, majd pár órát hűlni hagyjuk.

Amikor kihűltek a palacsinták elkészítjük a krémet. A spenótot kevés sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A ricottát összekeverjük a spenóttal, egy ek. parmezánsajttal, 100 g reszelt mozzarellával, egy kiskanál sóval és egy kanálhegynyi szerecsendióval.

Elkészítjük a besamelt. 50 g vajat felolvasztunk egy serpenyőben és rászórjuk az 50 g lisztet. Felöntjük fél liter tejjel apránként, ahogy beissza. Beleszórunk egy kevés szerecsendiót, sót és borsot. Egy 18 x 28-as tepsi alját megkenjük a besamellel. A palacsintákra egyesével ráteszünk 2 kanál besamelt, szétkenjük, majd rákenünk 1 kanál spenótos szószt is. Két oldalról behajtjuk és feltekerjük. Belehelyezzük a tepsibe a feltekert palacsintát. Ezt ismételjük, amíg el nem fogyott. A tetejét megkenjük besamellel és rászórunk parmezánt. Betesszük a sütőbe 180 fokon 30 percig sütjük.

 20181011_124813_hdr.jpg

20181011_124911_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr8114338349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.