Otthon az idegenben

Majonézes burgonyasaláta

2018. szeptember 15. 14:41 - KicsiKitti

Hozzávalók / 4 adag

A burgonya előkészítéséhez

60 dkg burgonya

1 nagy fej vöröshagyma

3 tk só

2 ek ecet

Az öntethez

2.5 dl tejföl

3 ek majonéz

1 tk citromlé

1 teáskanál cukor

1 kk mustár

1 késhegynyi fehér bors

0.5 kk só

 

Elkészítés

Sós vízben feltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe).

A vöröshagymát felkarikázzuk.

1 liter vizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk.

A hagymát ebbe lébe tesszük abálódni, amíg üveges lesz.

A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk.

Az ecetes lével leöntjük még melegen és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl.

Amíg a krumpli hűl, elkészítjük az öntetet: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót.

A kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.

cimg1499.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr1114238631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.