Otthon az idegenben

Foszlós szilvalekváros kiflik

2018. szeptember 14. 20:02 - KicsiKitti

20180914_153115_hdr-1.jpg

Hozzávalók:

60 dkg liszt

20 dkg zsír

3 dkg élesztő

2 dl tej

1 üveg szilvalekvár

1 teáskanál cukor

1 db tojás

1 csipet só

 

TETEJÉRE

1 db tojás

porcukor

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, és morzsold össze a zsírral. Tedd hozzá a tojást, a megkelt élesztőt, és gyúrd össze. Ha nem áll össze, önthetsz még hozzá tejet.

Takard le a tésztát, és pihentesd legalább 30 percig. Ha jól megemelkedik, oszd hat-nyolc részre, és lisztezett felületen nyújtsd vékony korongokká. Vágd egyforma nagyságú cikkekre, és a széles végekre kanalazz szilvalekvárt. Tekerd fel, majd sorakoztasd a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Ha szép piros, kiveheted a sütőből. Még melegen szórd meg porcukorral.

TIPP: Tehetünk bele szilva-, eper-, málna- vagy más lekvárt is, amit szeretünk.

20180914_143051_hdr.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr4114240815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.