Otthon az idegenben

Mirindás szelet

2018. szeptember 13. 16:38 - KicsiKitti

A tésztához:

6 tojás

6 kanál kristálycukor

4 kanál liszt

2 kanál kakaó

1 dl olaj

fél sütőpor

Krém:

1 kocka Rama

30 dkg porcukor

1 kg túró

1 van.cukor

A tetejére:

7 dl Mirinda

2 főzős vaníliapuding

img_8160.jpg

Elkészítés:

A 6 tojást szétválasztjuk és a fehérjéből habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a fél sütőport, kakaót és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett apránként az olajat. Ha felvette az olajat a tészta, akkor beleforgatjuk a tojáshabot. Kiolajozott, lisztezett tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük.

Krém:

A túrót villával szétnyomkodjuk és annyi margarint teszünk bele, hogy kenhető masszát kapjunk. Habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Ha kihűlt a tészta a tepsiben hagyjuk és rásimítjuk a túrós krémet.

7 dl Mirindában megfőzzük a vaníliás pudingot, cukor nélkül. Még melegen simítsuk a túróra.

Néhány órára tegyük a hűtőbe, a legjobb, ha egy éjszakát áll.

Szólj hozzá!
Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztimennianglia.blog.hu/api/trackback/id/tr4014238621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.